Besparen in de medische praktijk deel 4: Bedrijfsverzekeringen

Besparen in de medische praktijk deel 4: Bedrijfsverzekeringen

Besparen is ook verdienen! In deze online serie kijk MedischOndernemen in samenwerking met Bespaarbedrijf.nl naar de bespaarkansen in uw praktijk. Deze week: besparingen op bedrijfsverzekeringen.

Veel ondernemers zijn terughoudend in het doorlichten van hun verzekeringsportefeuille. Vaak is er onvoldoende zicht op de aanwezige dekking en de noodzaak hiervan. En daarnaast is er de angst dat er iets ‘ergs’ gebeurt. Toch loont het om regelmatig naar de kosten van de verzekeringsportefeuille te kijken.

Bedrijfsverzekeringen

Op het gebied van bedrijfsverzekeringen zijn zeker besparingen te realiseren. Nederland kent een grote ‘polisdichtheid’ en wordt er veel verzekerd. In de regel is het verstandig selectief te zijn in wat u verzekert. Verzeker alleen datgene waarvan u het risico niet zelf kunt dragen. Het is immers zonde om veel te betalen voor een verzekering wanneer deze verzekering bij een eventuele schade slechts een beperkt bedrag zal uitkeren. Een ander risico dat op de loer ligt is dubbel verzekerd te zijn. Omdat veel polisvoorwaarden ondoorzichtig zijn, ligt dit risico op de loer. Ook kan het zijn dat door gewijzigde omstandigheden bepaalde risico’s niet gedekt blijken te zijn. Laat u dus regelmatig voorlichten door uw verzekeringsadviseur waarbij u zichzelf de vraag stelt: is dit een reeel risico in mijn praktijk en kan ik het risico eventueel zelf dragen? Bedenk ook altijd dat voorkomen beter is dan verzekeren. Wellicht kunt u door een kleine aanpassing het gelopen risico uitsluiten. Dan is een kostbare verzekering wellicht helemaal niet meer nodig. Wanneer u een risico niet kunt voorkomen en/of de gevolgen niet kunt inschatten, dan is een verzekering een goede oplossing. Wees hier tot slot ook bewust van de markt. Er zijn grote verschillen in dekking en in premie. Zeker als uw verzekeringsporteffeulle al een paar jaar niet is aangepast zult u verbaasd zijn over de nieuwe premies die gelden voor dezelfde risico’s. Laat u hiervoor regelmatig voorlichten door uw verzekeringstussenpersoon.

Verzekeringstussenpersonen

Ook de markt van verzekeringstussenpersonen is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. Er zijn grote verschillen tussen verschillende verzekeringstussenpersonen. Deze markt is de laatste jaren een stuk transparanter geworden. De tijd van grote provisies en woekerpolissen is voorbij. Het loont dus ook de moeite om op regelmatige basis uw verzekeringstussenpersoon te (laten) challengen. De meest eenvoudige methode is om uw gehele verzekeringsportefeuille voor te leggen aan een concurrerende tussenpersoon. Veel tussenpersonen zullen u vooral proberen te overtuigen door kritisch te kijken naar uw verzekeringen en te kijken wat u niet of anders zou moeten verzekeren. Dit is zeker waardevol. Vraag de nieuwe aanbieder echter voor de prijscheck ook altijd een aanbieding te maken voor een pakket met dezelfde dekking als uw huidige verzekeringspakket. Zo ziet u snel genoeg of zij ook op prijs kunnen concurreren met uw huidige aanbieder. Wanneer dit niet het geval is, is het wellicht ook de moeite waard om samen met uw huidige tussenpersoon uw portefeuille door te lichten.

Deel deze informatie
Share on LinkedInShare on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Google+Pin on Pinterest

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>